Erdélyi magyar vállalkozó neve is felbukkan a Panama-iratokban

A Rise Project oknyomozó portál vasárnap elkezdte nyilvánosságra hozni azoknak az üzletembereknek a listáját, akik a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda közreműködésével offshore céget alapítottak különböző adóparadicsomokban. Egy erdélyi magyar vállalkozó is van közöttük.

A portál azt már korábban nyilvánosságra hozta, Ion Țiriac volt román teniszcsillag és több más jelentős üzletember is érintett a Panama-iratok néven ismert adat-kiszivárogtatásban. A Rise Project most a teljes lista közlését kezdte el. Ezen megjelenik Balla György Tibor Maros megyei vállalkozó neve is.

A portál szerint az üzletember Szamoában jegyeztetett be offshore céget a panamai ügyvédi irodán keresztül, TGB Technologies Ltd. Néven. Az üzletember a marosludasi Action Script Kft. nevű szoftvercég társalapítója volt 2006-ban. Ezt a vállalkozást azonban 2014-ben törölték a cégjegyzékből.

A Panama-iratok kiszivárgása óta több tekintélyes politikus mondott le világszerte érintettsége miatt. Az offshore cégek alapításának előnyeiről és jogi hátteréről itt olvashat részleteket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?