Házhoz megy a Zöld Okos Kolozsváron

Mintegy 18 ezer kolozsvári magyar háztartásba jut el a magyarul is kiszolgáló szolgáltatók katalógusa.

A Zöld Okos tavalyi, első kiadása után kiderült, a kolozsvári magyarok - ha tehetik - az anyanyelvi kiszolgálást választják. Ebben lesz segítségükre az Igen, tessék! partnerhálózatához tartozó vállalkozások, szolgáltatások katalógusa. A 20 ezer példányban megjelenő, 98 oldalas kiadványban kereken 600 partnercég elérhetőségei és hirdetései szerepelnek. Huszonkét kategóriában gyűjti össze a többek közt autóipari, állatgondozási, egészségügyi, ipari és építőipari, szórakoztatóipari, kulturális vagy akár a jogi szolgáltatásokat.

„Válasszunk idén is tudatosan, döntsünk Zöld Okosan" - mondta Talpas Botond a katalógus második kiadásának megjelenéséről. Az Igen, tessék! egyesület elnöke szerint a Zöld Okosban azokat a vállalkozások közül válogathatunk, akik az egyre szorosabbá váló piaci versenyben a termékük vagy szolgáltatásuk fejlesztése mellett a vásárlókkal való kapcsolattartás mikéntjére is különös figyelmet fordítanak. Ők, az Igen, tessék! matricák kihelyezésével, többnyelvű cégtábláikkal és felirataikkal, magyarul is beszélő munkatársak alkalmazásával hirdetik Erdély fővárosának legnagyobb erőforrását, a nyelvi- és kulturális változatosságot."

A tavalyi kiadás óta jelentősen megnövekedett azon cégek száma, akik a közösségük igényeire, nyelvhasználati szükségleteire való odafigyelés, nyitottság által kívánják garantálni saját szolgáltatásaik minőségét. Az első Zöld Okosban 384 cég szerepelt, a 2016-osban viszont már 600 vállalkozást és szolgáltatót találunk: a kolozsváriak 2016-ban szélesebb és színesebb cégpalettából válogathatnak. Ez a 600 vállalkozás a zöld vagy sárga matrica kihelyezésével jelzi, hogy teljes munkaidőben vagy részben magyar nyelvű kiszolgálást biztosít vásárlóinak, ügyfeleinek.

A Zöld Okos hamarosan az internetre is felkerül. A január végén startoló www.igentessek.ro honlapon bárki rákereshet a hálózathoz csatlakozott vállalkozásokra. Az oldalon megtalálható on-line adatlap kitöltésével - a csatlakozási feltételek teljesülése esetén - az Igen, tessék! leendő partnerei regisztrálhatnak is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?