Egymillió eurót juttatott a MOL a zöldövezetekre

Tíz éve megszakítás nélkül működik a MOL Románia legrégebbi társadalmi felelősségvállalási programja, a Zöldövezet, amelyet a Polgár-Társ Alapítvánnyal közösen hozott létre. A program keretében eddig összesen 69 000 cserjét és fát ültettek, 428 000 négyzetméternyi városi területet zöldesítettek és 71 tanösvényt hoztak létre az ország védett területein – közölte a MOL Románia.

„Örömmel tölt el, hogy elmondhatjuk, hogy a Zöldövezet, a MOL Románia egyik legelső társadalmi felelősségvállalási programja fennállásának tizedik évét ünnepli. Ez az évforduló büszkeséggel tölt el bennünket. Egyrészt, mert az utóbbi tíz évben e téren folytatott tevékenységünk bizonyítja vállalatunknak a közösség iránti elkötelezettségét. Másrészt pedig, ha erre az évfordulóra mérlegként tekintünk, azt láthatjuk, hogy ezek a látványos eredmények híven tükrözik a közösségek ezirányú elköteleződését is. Ezek az eredmények megerősítenek abban a hitünkben, hogy ez a program egy hosszú távú pozitív változás alapjait teremtette meg a közösségekben. Ezért biztatjuk és támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek környezetünk szebbé tételét célozzák.” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 Az elmúlt 10 év alatt a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 4,8 millió lejt meghaladó összeggel támogatott összesen 424 projektet. A zöldövezetek létrehozásában, rendezésében és a védett területek népszerűsítésében több mint 170 000 személy vett részt. Számukra a projektek keretében szervezett programok nemcsak a tanulásra nyújtottak jó lehetőséget, hanem arra is, hogy közvetlenül hozzájárulhassanak a különböző környezetvédelmi tevékenységek sikeréhez.

„A MOL Románia és a Polgár-Társ tíz éves együttműködése alatt több tízezer résztvevőt vontunk be környezetvédelmi tevékenységekbe. Egy évtized alatt a zöld oldalon állva, több száz városi övezet megszépítéséhez és Románia lenyűgöző természetvédelmi területeinek védelméhez járulhattunk hozzá. Tízéves partnerségünk, valamint az elért eredmények élő bizonyítékai annak, hogy a vállalati és a civil szféra együttműködése társadalmi szintű pozitív változásokat eredményezhet.”- nyilatkozta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

A Zöldövezet programot a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 2006-ban indította el olyan pályázati programként, amely a közösség, főképp a gyermekek és fiatalok bevonását tűzte ki céljául a különböző, zöldövezetek rendezését célzó projektekbe. Jelenleg a program a Városi zöldövezetek és a Védett területek programrészekre oszlik és évente meghirdetett pályázati kiírás formájában zajlik, a projekteket pedig a támogatást elnyert civil szervezetek bonyolítják le.

 

Kimaradt?