Csúszik a Szépmezőn épülő ipari park átadása

A tervező és a kivitelező közti nézeteltérések miatt nem sikerül idén befejezni a Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn épülő ipari parkot.

Sztakics Éva alpolgármester szerint az ipari park létesítményei 95 százalékban elkészültek már, de az átadásra már biztosan nem kerülhet sor az év végéig, viszont idén el kell számolni az uniós finanszírozásról szóló pályázatot.

Emiatt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat legutóbbi ülésén a tanácsosok úgy döntöttek, jövő évben közel egymillió lejjel járulnak hozzá az építkezés befejezéséhez. Ezt egyetlen tanácsos, a szociáldemokrata párti Joos Ştefan ellenezte, aki szerint nem kellene a város saját költségvetéséből hozzájárulni a projekthez, hanem a késlekedést okozóknak kellene állniuk ennek költségeit.

Válaszul Sztakics Éva kifejtette: a szerződés nem ad lehetőséget arra, hogy kifizettessék a késlekedés okozta költségeket, viszont késedelmi kamatot számolnak fel az építőnek.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2007-ben 5,5 millió lejért vásárolta meg a csődbe ment szépmezői mezőgazdasági vállalkozás mintegy 40 hektáros területét és épületeket, amelyek egy részét elbontották. 17 hektáros területen épül az ipari park, amely tervek szerint 10-12 befektetőt fogad majd be. 

A létesítményt 24,6 millió lejes pályázatból építik, ennek háromnegyed részét fedezi az uniós pályázat. A területet közművesítik, és a befektetők igényeik szerint megépíthetik a csarnokaikat, de épül egy konferencia teremmel ellátott irodaház és műhelyek is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?