December 1-jétől olcsóbb a csíkszeredai távfűtés

Közel 30 lejjel csökken december 1-jétől a lakosságnak számlázott távhő ára Csíkszeredában. A döntést a Goscom városi távhő-szolgáltató kérte, stratégiai megfontolásból – a városi tanács pénteki ülésén fogadta el az erről szóló határozatot.

Az utóbbi időben Csíkszeredában végzett beruházások révén csökkent a távhő előállítási költsége, ezért csökkenteni kívánta a városi közművek a lakosságnak számlázott fűtés értékét. A városi tanács a pénteki rendes havi ülésén el is fogadta az ennek alapján elkészült határozat-tervezetet, így december 1-jétől az eddigi 304 lej helyett 275 lej lesz a lakóknak 1 gigakalória számlázási ára (TVA-val).

A csökkentés beleillik a városi közművek szolgáltatói stratégiájába: első lépésben tavaly tavasszal csökkentették a szolgáltatás árát magánszemélyeknek, a város kazánházainak rendszerbe kötésével pedig vállalja a cég, hogy jövő évre is fenntartható lesz az árcsökkentés.

Mint a tanácsülésen elhangzott: a folyamatos, költségtakarékosságot biztosító szolgáltatási döntések hatására, nem kizárt, hogy a lakósságból többen is visszacsatlakozzanak a távszolgáltatásra.

Füleki Zoltán László megbízott alpolgármester kiemelte: ez az árcsökkentés nem terheli meg a város költségvetését. Szerinte téves az az elképzelés, hogy drágább lenne a csíki hő, mint a bukaresti, ez pontosan fordítva van: a fővárosban valójában 514 lej egy gigakalória előállítási ára, és a bukaresti önkormányzat hatalmas ártámogatása révén lesz 175 lej a gigakalóriánkénti számlázási ár.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?