Megszüntette egyik csatornáját a Román Televízió

A TVR News csatorna augusztus elsejei megszüntetéséről, illetve a hírszerkesztőség és a sportszerkesztőség egybeolvasztásáról döntött keddi ülésén a Román Televízió vezetőtanácsa – idézte a Mediafax az intézmény közleményét.

A költségek lefaragását szolgáló intézkedésekre azért volt szükség, mert egy nappal korábban az országos adóhatóság (ANAF) zárolta a TVR számláit az állammal szemben felhalmozott tartozásai miatt. Az intézmény működése így ellehetetlenült.

A vezetőtanács keddi ülésén felmerült a TVR HD csatorna megszüntetése is. Az elképzelések szerint a TVR 2 csatorna sugározna ezentúl HD minőségben. Ebben a kérdésben még nem született döntés.

Közleményében a TVR emlékeztet arra, hogy az igazgatóság rendszeresen tájékoztatta a közvéleményt a közszolgálati intézmény anyagi helyzetéről és egy sor költséglefaragást is végrehajtott. Így a személyzeti költségek 2014-ben 15 százalékkal, a gyártási költségek pedig 24 százalékkal csökkentek 2013-hoz képest.

A közleményben emlékeztetnek arra is, hogy az intézmény fő jövedelemforrása, a televízióilleték jelenleg a legkisebb Európában, az összegét pedig az utóbbi egy évben még csak az inflációhoz sem igazították.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?