Szeptember elejéig zárva marad a nagyváradi reptér

A terveknek megfelelően haladnak a nagyváradi repülőtér kifutópályájának felújításával - hangzott el szerdán a helyszíni sajtótájékoztatón, melyen Cornel Popa Bihar megyei tanácselnök, Gheorghe Pasc, a reptér parancsnoka, Marian Ghitea projektmenedzser, Harald Braun műszaki igazgató, Dan Nistor építőtelepvezető és Emanuel Reitmaier, a kivitelező képviselője volt jelen.

A nagyváradi reptér régi kifutópályájáról szerdán szállt fel az utolsó kisgép. Első körben a kifutópálya meghosszabbításából készítenek el 150 métert, illetve a Bravo gurulópályán betonoznak le egy 350 méter hosszú szakaszt.

Július 6-én, hétfőn megkezdik a kifutópálya elbontását, és 59 nap alatt kell elkészülniük a helyreállítással - hangzott el. A nagyváradi repülőtér szeptember 2-ig lesz lezárva. 

Mint elhangzott, annak ellenére sincsenek késésben, hogy az Európai Bizottság egy 2014-es szabályzata miatt menet közben módosítani kellett a terveket. A tervek szerint a nagyváradi reptér kifutópályája lesz az első, amit az EU-s szabványoknak megfelelően készítenek el az országban - számoltak be a sajtótájékoztatón jelenlévők. 

Kapcsolódók

Kimaradt?