Újabb „Ozosep” székely gasztrokult-buli Bukarestben

Dance&Paprikas&Wine!  ez a jelszava annak a Bukarestben hétvégén sorra kerülő gasztroeseménynek, amely összehangolja a székely ízeket a magyar-román kultúrával.

A Hargita és Kovászna megyéből érkező termelők a hétvégén már nyolcadik alkalommal várják a látogatókat az Az a szép (Ozosep) elnevezésű gasztrokulturális eseményre, amely a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet udvarán kap helyet.

Változatlanul száz százalékban természetes és minőségi termékeket kínálnak a székelyföldi termelők. Továbbra is hús és vadhúsból készült terméket, legkülönfélébb sajtfajtákat, joghurtokat, süteményeket, valamint házikenyeret, szörpöket és lekvárokat, mézet, pálinkát, kozmetikumokat, fajátékokat, különleges bőrdíszműveket, egyedi ékszereket, könyveket és az elmaradhatatlan kürtős kalácsot is megtalálják a helyszínen.

Az eseménynek Mircea Dinescu költő-véleményformáló lesz a díszmeghívottja, akinek borait mindkét napon 15 órai kezdettel nem is kóstolhatják az érdeklődők. Szombaton Dinescu beszélgetőpartnere lesz Péntek István sommelier is.

Szombaton 17.00-19.00 között az Az a szép látogatóit különleges zenei produkció várja: a népzene elektronikus újragondolására vállalkozik az AbascMusic, akit az ElectricCastle-ről már jól ismerhetünk. A belépés ingyenes.

Az esemény szervezője a Romániai Magyar Közgazdász Társaság bukaresti szervezete, közösen a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamarával és a Balassi Intézet – Magyar Kulturális Intézettel. Hagyományos székely ízekkel is várják a látogatókat az Az a szép programjai közben, a kihagyhatatlan gulyás mellett paprikással is készülnek.

Ezúttal is különös figyelmet fordítunk a minőségre, az Az a szép meghívottai egytől egyig kiváló, természetes alapanyagokból készült, helyi kistermelők által előállított termékeket hoznak.

A gyermekeket mindkét napon szabadtéri kézműves-foglalkozás köti le, szombaton egész nap és vasárnap 12.00-14.00 között (előzetes regisztráció nem szükséges). A szervezők ígérik: a kis művészek (a szó szoros értelmében) személyre szabott anyagtáskákat festhetnek.

Kimaradt?