Első alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen a TEDx-t

Május 29-én első alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen a TEDxTârguMureșWomen elnevezésű rendezvényt a Művész Mozi Flora termében.

A TEDWoman május 27. és 29. között zajlik a kaliforniai Monterreyben. A három napos konferencia, amelynek fókuszában a nők állnak, azt a kérdést feszegeti, hogy hogyan lehetnek a nők alkotók és változtatók. Az idei esemény a Lendület (Momentum) téma köré szerveződik.  A változatos háttérrel rendelkező fellépők között találunk kutatót, aktivistát, vezérigazgatót és művészt is.

A lendület, előrelépés, felgyorsulás és húzóerő témakörökben a résztvevők olyan merész ötleteket járnak körül, amelyek új lendületet adhatnak gondolkodásmóduknak, illetve az életstílusuknak ahhoz, hogy felfedezzék azt a szikrát, ami alkotásra és innovációra ösztönöz. Minderre azért van szükség, hogy felszínre kerüljenek azokat a kihívások, amelyek a kutatással, felfedezéssel és a társadalmi változással járnak együtt, illetve, hogy új gondolkodási-vélekedési stratégiákat és megoldásokat hozzanak létre. Ugyanakkor segít megérteni azt is, hogy hogyan gyakorolnak hosszútávú hatást a globális vezetők, miként lehet változtatni a nézőponton, a vitán és a versenyen. „Olyan történeteket osztunk meg egymással, amelyek közösségeket erősítenek és kötnek össze” – olvasható a meghívóban.

A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, és a helyek száma korlátozott. Jelentkezni a csatolt űrlap kitöltésével lehet. Ezt követően a TEDxTârguMureș szervezői csapata visszajelez a regisztráció sikerességét illetően.

 

Kimaradt?