Hétszáz munkahely-lehetőség közül választhattak a Maros megyeiek

Állásbörzét tartottak Maros megyében: Marosvásárhelyen, Szászrégenben és Dicsőszentmártonban, összesen 700 munkahely-lehetőségből választhattak az érdeklődők.

Sokan találtak munkát, sok munkakeresőt visszahívtak egy következő beszélgetésre – mondta az újságíróknak Gheorghe Ştef, a Maros megyei munkahivatal vezetője. Az állásbörzén 47 egyetemi végzettséggel rendelkezőnek ajánlottak álláslehetőséget, köztük van informatikus, mérnök, állatorvos, jogtanácsos. Ezen kívül szakképesítéssel és szaktudással rendelkező ácsot, hegesztőt, szakácsot, pincért, lakatost, vagy kábelgyártó szakmunkást kerestek. 

Az egyik cég, a Hirschman például ötven szakképzett és szakképzetlen munkást alkalmazna gépkocsikábel-gyártásra, ám nem volt elegendő számú jelentkező, illetve nem feleltek meg az elvárásoknak. A munkát kínálók az üresen maradt állásaikra továbbra is várják a jelentkezőket, a munkaerő-elosztó hivatalban lehet érdeklődni, ott függesztik ki a lehetőségeket. Aki továbbra sem talál magának munkahelyet a létező meghirdetett állások közül, annak a mezőgazadaságban, vagy az építkezéseknél kínálnak majd munkalehetőséget. 

Kimaradt?