Jó üzlet lehet hazai vloggereknek a YouTube

Több mint hétmillió romániai  felhasználója és egymillió hazai csatornája van YouTube videomegosztónak  – írja a Mediafax.

A Google Románia egyik menedzsere a hírüynökségnek elmondta, 6,7 millió egyéni felhasználót tartanak nyilván, de ha a mobiltelefonos aktivitást is hozzászámolják, a 7 millió felhasználói szám fölött jár az ország (mint korábban megírtuk, a Today's online marketing ügynökség 6,5 millió felhasználóról számolt be).

A videomegosztó hazai látogatóinak 15 százaléka ugyanakkor saját csatornát is fenntart, ami azt jelenti, hogy egymillió fölött van ezek száma, közölte Pravai. Hozzátette: ezek az arányok magasabbak a szomszédos országok mutatóinál. "A románok jobban szeretik ezt a terméket, többet használják a YouTube-t, mint a magyarországi, lengyelországi vagy csehországi felhasználók" – magyarázta.

A legsikeresebb hazai vloggernek, Mikey Hashnek több mint 700 ezer követője van, de vannak hazai csatornák, amelyek még elérik a 4-500 ezres tábort, így a tartalmak előállítói számára a YouTube anyagi lehetőségekkel is kecsegtet. Ugyanakkor – figyelmeztet Florin Pravai – a nagyobb nézettség értelmében a román vloggereknek angol nyelvű munkákkal kellene előrukkolniuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?