Ezek a világ legjobb márkái

A Brand Finance, a világ kereskedelmi márkaértékeléssel és stratégiai tanácsadással foglalkozó társasága közzétette éves értékelő jelentését. A jelentés szerint a Red Bull tartja harmadik helyezését a világranglistán, az első Lego és a második PWC mögött.

Az egyes márkák értékét a következő szempontok alapján minősítik: családiasság, hűség, eladásnövelő képesség, az érintett vállalkozások foglalkoztatottjainak elégedettsége és az adott vállalkozás általános megítélése.

Az idei év győztese, a dán játékgyártót képviselő Lego a tavalyi év győztesét, a Ferrari autómárkát váltja, amely a kilencedik helyre esett vissza a világ legerősebb márkáinak rangsorában. A Lego megelőzte a Ferrarit a név ismertsége tekintetében, különösen a Lego mozi elindítása révén, míg az autógyár csillaga a Forma 1 versenyben mutatott több gyenge szezont követően halványulni kezdett.

Az osztrák Red Bull, amely egy világszerte népszerű, a kalandsportokat támogató üdítőitalgyártó márkája, mintegy 7,4 milliárd dollár becsült értékkel dicsekedhet. Ha viszonyítási alapot keresünk, azt látjuk, hogy a világ legértékesebb márkája az Apple, amelynek becsült értéke 128 milliárd dollár, 23 százalékos növekedéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?