Leépítések és üzletbezárások a magyarországi Tescónál

Kampányt indított weboldalán a Tesco „Maradunk!” címmel. Ebben azt ígérik, hogy a cég nem vonul ki Magyarországról. Hétfőn ugyanakkor több mint 500 dolgozónak mondanak fel az áruházláncnál, és azt is megerősítették, hogy bezárják 13 üzletüket.

„Mert szeretjük Magyarországot” – egyebek mellett ez olvasható a Tesco weboldalán indított kampány szövegében. A hirdetésben hivatkoznak az elmúlt 20 évre, 20 ezer magyar munkatársukra, több mint 1100 magyar beszállítójukra és heti 3 millió vásárlóra – számolt be a hvg.hu.

A hétfői Magyar Nemzet azt írta, hogy 564 főt bocsát el a Tesco, és ezt hétfőn közlik az érintett dolgozókkal. Összesen 13 üzletet zárnak be, főleg vidékieket. A Tescótól hétfő délelőtt megerősítették, hogy több mint 500 embert küldenek el.

A Tesco itthoni vezérgatója az Indexnek adott interjúban szintén megerősítette a leépítés hírét, de azt ígérte, hogy igyekeznek másik állást biztosítani az érintett munkatársaknak, illetve próbálnak segíteni elhelyezkedni nekik. Nigel Jones egy kérdésre azt válaszolta: sosem gondolkodtak azon, hogy teljesen kivonulnának Magyarországról.

Kapcsolódók

Kimaradt?