Megnyílt az autópálya Nagylak és Pécska között

Péntek délután megnyitották a forgalom előtt a dél-erdélyi autópálya Nagylak–Pécska 22-km-es szakaszát, illetve egy hat kilométeres részt Pécska és Arad között.

Az aradihirek.ro beszámolója szerint a magyar–román határtól nem egészen Aradig autópályán lehet már haladni. Igaz, sok a forgalom- és sebességkorlátozás – helyenként csak 100 km-es óránkénti a megengedett maximális sebesség, továbbá az Arad–Nagylak irányba csak a 7,5 tonnánál kisebb súlyú járművek használhatják –, mert a munkálatokat még nem fejezték be teljesen, de az út járható.

A nagyobb kamionok továbbra is a 7-es számú országúton közlekedhetnek, mivel a sztráda legfeljebb csak jövő júniusban csatlakozhat a magyarországi M43-as autópályával, arról nem is szólva, hogy határátkelőt egyelőre nem építettek a sztrádán.

A munkálatok 2011-es megkezdésekor azt hitték az illetékesek, hogy a befejezésre Románia már a schengeni övezet része lesz, így nem szükséges majd a vámkezelés és a határőrizet. Bár a határidő másfél évet csúszott, a schengeni csatlakozás még most sincs kilátásban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?