Bor- és gasztroturizmussal erősítene Románia

Statisztikák szerint az érintetlen természeti kincseket és vadregényes tájakat promováló, az elmúlt években készült turisztikai reklámfilmek nem hozták lázba a külföldieket, így a szaktárca most stratégiát váltott – írja a Turizmus Online.

A Travel Channel 2015-től vetíti majd a nyáron és ősszel forgatott Food and Wine Adventures: Romania sorozatot, amelyik hat, egyenként harmincperces epizódból áll. Eoin O'Shea producer szerint a romániai borokat, specifikus ételeket fogja bemutatni az országot bebarangoló Jenny Powell brit tévés és Olivier Magny párizsi borszakértő.

A korábbi, szintén a Travel Channelen vetített reklámfilmekkel ellentétben most nem szerepeltetnek ismert külföldi személyeket, például hiányozni fog az Erdélyben komoly turisztikai beruházásokat finanszírozó Charles herceg is.

A filmezések befejeződtek, Powell és Magny Konstancán és a Duna-deltában kezdte romániai bor- és gasztroturnéját, majd erdei gombaszedés következett Brassó környékén, megkóstolták az azugai pezsgőt, Máramarosban, az ukrán határ mellett egy napot töltettek egy családi farmon, Arad megyében Magny a ménesi borokkal ismerkedett, Powell méhészcsaládhoz látogatott, majd Kolozsváron és Bukarestben zárult a turné.

Kimaradt?