Tolonganak a vásárlók a bukaresti IKEA-áruházban

Több mint 3,2 millió vásárló kereste fel egy év alatt az IKEA bukaresti üzletét, ennek ellenére a svéd bútoráruház nem kíván terjeszkedni az országban.

Egy év alatt, 2013 szeptembere és 2014 augusztusa között 3,2 millió vásárló fordult meg az IKEA egyetlen romániai üzletében, Bukarestben. Ez a szám 31 ezerrel több az előző évi adatnál, és félmillióval több a 2008-ban regisztrált vásárlók számánál – írja az economica.net.

A bukaresti IKEA-üzlet 2007-ben nyitotta meg a kapuit, azóta forgalma folyamatosan nő: az idei bevételük 30 százalékkal volt nagyobb a 2008-as év első kilenc hónapjában regisztrált bevételnél. A nagy kereslet ellenére a svéd bútor-áruházlánc nem nyitott új üzletet Romániában, ellenben beindította az online boltját.

Az IKEA kitérő választ adott az economica.netnek arra a kérdésre, hogy tervezik-e újabb áruház megnyitását Romániában. „Egyelőre tanulmányozzuk a piacot” – közölték a portállal.

Az IKEA internetes boltja 3 millió lejes forgalmat bonyolított le működésének első másfél hónapja alatt. Ez a nyolc százaléka annak az áruforgalomnak, amelyet a bukaresti áruházban regisztrálnak egy hónap alatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?