Teszári megvetette a lábát a magyar mobilpiacon is

Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó cége lesz a három multi mobilszolgáltató hazai konkurense Magyarországon – döntött az NMHH. 

Az elvárt 104 milliárd forint minimumdíjnál többért, összesen 130,63 milliárd forintért értékesítette szélessávú mobil-adatforgalomra alkalmas frekvenciakészletét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a nyerteseket hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hirdették ki.

A frekvenciapályázat mind a négy indulója nyert blokkokat. A három legnagyobb értékű csomagra a várakozásoknak megfelelően a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone kap használati jogosultságot, míg a Teszári érdekeltségébe tartozó Digi Távközlési Kft. egy kisebb frekvenciacsomag nyertese lett. A nyertesekkel az NMHH hatósági szerződést köt, a szolgáltatók 2034-ig jogosultak használni a frekvenciákat.

Mint ismert, a Teszári által birtokolt RCS-RDS cég a mobilszolgáltatások terén is hódít Romániában: a Digimobil ügyfelei tavaly nyáron meghaladták az 1,3 milliót. A cég ugyanakkor agresszív reklámkampánnyal hirdeti legújabb termékét: öt eurós bérletért korlátlan percszámot ígér ügyfeleinek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?