Szombattól Romániában is megjelenik a Telekom márkanév

Romániában is megjelenik szombattól a Telekom márkanév a távközkési piacon, miután a volt román állami telefontársaság, a Romtelecom és a Cosmote mobilszolgáltató egységesen ezen a néven szerepel majd. A Telekom márkanév eddig nem létezett a román távközlési piacon.

A Romtelecom ezentúl vállalatként a Telekom Romania Communications nevet viseli, a Cosmotét pedig a Telekom Romania Mobile Communications névre keresztelik. A két cég egységesen a Telekom márkanév alatt jelenik meg, ezért a Deutsche Telekom anyacég a két romániai szolgáltató többségi tulajdonosán, a görögországi OTE-n keresztül nagyszabású márkanévcserét indított el.

A két vállalat árbevétele meghaladja az egymilliárd eurót, és mintegy 10 millió ügyféllel rendelkezik.

A mobilszolgáltatók közül az Orange és a Vodafone a két piacvezető Romániában. A Cosmote tulajdonosai az elmúlt években jelentős összeget fordítottak a hálózat fejlesztésére, amivel megerősítették a cég harmadik helyét. A görög OTE tulajdonában lévő Cosmote június végén 6 millió ügyféllel rendelkezett.

A Romtelecom részvényeinek 54,01 százalékát a görög OTE birtokolja, a 44,99 százalékos részvénypakett a román állam tulajdonában van.

A Telekom márkanévre való áttérés alkalmából tartott pénteki ünnepségen Victor Ponta miniszterelnök megköszönte a Telekomnak, hogy Romániában 7 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Kapcsolódók

Kimaradt?