Elárverezik az egyik Ceauşescu-villát

Eladó egy Nicolea Ceauşescu számára épített brăilai villa. Az öt szobás ingatlan – melyet azért építettek, hogy a vadászati szezonban legyen hol megszállnia a volt diktátornak – kikiáltási ára 100 ezer euró.

A Berteştii de Jos településen 1987-1990 között épült Egreta villa a Duna partján áll, a Ceauşescu házaspár azonban sohasem használta, az első látogatásukat 1990 elejére tervezték be. A rendszerváltás után az ingatlan a Brăilai Érdészeti Igazgatósághoz került, vadászatra érkező külföldi turistákat szállásoltak el benne – írja az adevarul.ro.

A 305 négyzetméter alapterületű ingatlan a tervek szerint két szintű lett volna, de csak az alsó szint készült el. Ebben 5 hálószoba, egy nagy előszoba, kandallóval felszerelt nappali, konyha és két mellékhelyiség található. A bútorok tölgyfából készültek. Generátorhoz kapcsolható saját elektromos központja van, a szobákat csempekályhák fűtik. A villához 3.903 négyzetméter telek tartozik.

A Brăilai Erdészeti Igazgatóság az Egreta villát 459.163 lejes (áfa nélkül) kezdőáron hirdette meg. Az árverést augusztus 28-án tartják.

 

Kimaradt?