Ezek lesznek az új utak Románia és Magyarország között

A kormány jóváhagyta azt a magyar–román közútfejlesztési keretmegállapodást, amelynek értelmében húsz, határon átnyúló közúti és kerékpáros út épülhet meg európai uniós forrásokból – tájékoztat Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

A július 24-én Bukarestben Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere és Liviu Dragnea regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter által aláírt megállapodás az új közúti és kerékpáros utak megépítésére 80 millió eurót biztosít.

„Mindkét ország számára fontos, hogy minél több helyen át lehessen kelni a határon. Reméljük, Románia hamarosan a schengeni-övezet része lesz, és az állampolgárok anélkül közlekedhetnek majd a két ország között, hogy a határoknál meg kelljen álljanak” - fogalmazott Borbély.

A jóváhagyott, határon átnyúló közúti és kerékpárutak a következő településeket érintik: Nagylak (Nădlac) – Csanádpalota, Pécska (Pecica) – Battonya, Kisvarjaspuszta (Variașu Mic) – Dombegyháza, Ottlaka (Graniceri) – Elek, Feketegyarmat (Iermata Neagră) – Gyula-Dénesmajor, Ant – Sarkad, Nagyszalonta (Salonta) – Méhkerék, Cséffa (Cefa) – Geszt, Körösszeg (Cheresig) – Körösnagyharsány, Bors – Ártánd, Pelbárthida – Kismarja, Biharfélegyháza (Roșiori) – Pocsaj, Almaszeg (Voivozi) – Bagamér, Hóra (Horea) – Ömböly, Csengerbagos (Boghiș) - Csenger, Óvári (Oar) - Csenger,  Peles (Peleș) – Zajta, Szárazberek (Bercu) – Garbolc.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?