Kivonul a Baumax Romániából

A francia Adeo csoportnak adta el a 15 áruházat üzemeltető romániai érdekeltségét az osztrák bauMax barkácsáruház-lánc  - közölte az MTI.

“A román versenyhatóságok engedélyét feltételezve, részvénycsere-ügylet keretében, a teljes romániai leányvállalat az Adeo tulajdonába kerül át” – írja a bauMax keddi közleménye.

“Örömünkre szolgál, hogy minden érintett fél érdekeit szolgáló megoldást sikerült találni a bauMax Románia jövőjének biztosítására, különös tekintettel a beszállítókra” – idézi a közlemény Michael Hürtert, a bauMax igazgatóját.

A romániai érdekeltség értékesítése a bauMax 2016-ig szóló átszervezési programjának keretében történt. A program az üzleti tevékenységnek a fő piacokra, Ausztriára, a Cseh Köztársaságra, Szlovákiára, Magyarországra és Szlovéniára összpontosítását irányozza elő. A törökországi, horvátországi és bulgáriai érdekeltségeit a bauMax leépíti.

A bauMax csoport tavaly kelet-európai érdekeltségeivel együtt 189 millió euró veszteséget szenvedett el, az előző évben, 2012-ben pedig 126 millió euró veszteséget.

Kimaradt?