Új épület és új munkahelyek a kolozsvári Emersonnál

Felavatták kedden a kolozsvári Tetarom II ipari parkban az Emerson cég legújabb gyárát. Az 55 millió eurós beruházással megvalósított épületegyüttesben a produkciós részleg mellett mérnöki irodák is helyet kaptak.

A folyamatszabályozással, ipari automatizálással, telekommunikációs és számítógépes hálózatok energiaellátásával, klimatizálással foglalkozó mamutvállalat a következő hónapokban 270 új embert alkalmaz, akiket jó eséllyel a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Műszaki Egyetem végzettjei közül választanak majd ki.

Hatszáz mérnök, automatizálási szakember, marketinges stb. fog az Emerson kolozsvári új épületében dolgozni, a produkciós csarnokban további 100 alkalmazott szereli majd össze és teszteli a cég termékeit. Közülük 270 embert a következő hónapokban vesz fel a mamutvállalat, tudtuk meg az új épületegyüttes keddi átadásán Hopka Balázs vezérigazgatótól.

„Kompetens és lelkes emberekre van szükségünk, akik csatlakozhatnak a kolozsvári csapathoz. Tehetséges embereink kerültek ki a térség egyetemeiről, mint amilyen például a kolozsvári Műszaki Egyetem vagy a Babeş-Bolyai Tudományegyetem. Ezekkel az intézményekkel ezután is szoros kapcsolatot szeretnénk ápolni, gyakornoki és sok esetben álláslehetőségeket is kínálva diákjaiknak, végzőseiknek” – mondta a vezérigazgató.

Az Emerson céget 1890-ben alapították az Egyesült Államokban, Saint Louis-ban (Missouri állam). Mára az Emerson 24,7 milliárd dollár éves árbevétellel rendelkező, globális gyártó és technológiai vállalattá nőtte ki magát, amely hozzávetőleg 110.000 embert foglalkoztat a világ 230 telephelyén, több mint 150 országban. Termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ipari és kereskedelmi felhasználóknak a folyamatszabályozás, ipari automatizálás, telekommunikációs és számítógépes hálózatok energia ellátása, valamint a klimatizálás és hűtés területén. Ügyfeleik a világ legnagyobb olajfinomítói, vegyi üzemei, erőművei közül kerülnek ki.

Kolozsváron 2007-ben indult be az első Emerson üzem, azóta a cég 75 millió eurót fektetett az itteni termelésbe, jelenleg kétezer alkalmazottja van a Szamos-parti városban. 

 

Kimaradt?