A szentgyörgyiek több mint fele kifizette az adót

Jó adófizetőnek bizonyulnak a sepsiszentgyörgyiek. A háromszéki megyeszékhely alpolgármestere Sztakics Éva a maszol.ro-nak elmondta: a magánszemélyek 75 százalékban már befizették a közkasszába az épületek és területek adóját, a járművek adóját is 60 százalékban törlesztették. A jogi személyek csak adójuk 58 százalékát fizették be eddig a városkasszába.adihivatal

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a lakosság több mint fele él a kedvezményes adófizetés lehetőségével, és márciusig törleszti egész évi adóját. Ezt követően a nyári hónapokban jelentősen csökken az adófizetési kedv. A sepsiszentgyörgyi lakosok tavaly is szorgalmas adófizetőknek bizonyultak, közel 90 százalékuk év végéig befizette a helyi adókat és illetékeket, ez az arány az országos átlagnál magasabb. Sztakics Éva ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy hétfőig lehet késedelmi kamat nélkül kifizetni a helyi adókat és illetékeket.

A sepsiszentgyörgyi városháza Olt utcai adóhivatala csütörtöktől hétfőig hosszabbított programmal dolgozik. Munkanapokon 8 és 18, míg szombaton 8 és 12 óra között tart nyitva. Sztakics Éva közölte: az adóhivatalban nincs tolongás, az adófizetők nem kell sorba álljanak ahhoz, hogy eleget tegyenek kötelezettségüknek.

Kimaradt?