Erdőfeleken épülhet a negyedik kolozsvári ipari park

Kolozsvár szomszédságában elkezdődhet a negyedik ipari park építése. A létesítmény kivitelezési szerződését szerdán írta alá Horea Uioreanu, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a Tetarom 4 ipari park a Kolozsvárral szomszédos Erdőfelek község területén, Kolozsvár keleti körgyűrűje mellett épül fel 85 hektáros területen.

A beruházás 36,3 millió lejes költségeinek a felét a megyei önkormányzat biztosítja 41 százalékát az Európai Unió, kilenc százalékát pedig az országos költségvetés fedezi.

A kivitelezőnek - a szerdán aláírt szerződés szerint - húsz hónap áll rendelkezésére a munkálatok befejezésére. Az ipari parkban napelemparkot is építenek, amelyik a létesítmény energiaellátását biztosítja.

Viorel Gavrea, a Kolozs megyei önkormányzat ipari parkjait működtető Tetarom S.A. igazgatója elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hány cég telepedik meg az új létesítményben. Az EU-finanszírozás új szabályaira hivatkozva említette, hogy csak a park átadása után kezdhetik el a létesítmény hirdetését.

Kimaradt?