Hamarosan Marosvásárhelytől Gyaluig autópályán lehet közlekedni

Az Aranyosgyéres-Marosvásárhely közötti útszakasz megépítésére 315 millió eurót különítettek el Európai Uniós pénzekből. A közbeszerzési eljárások májusban indulnak be, az Országos Útügyi Igazgatóság tervei szerint pedig 2015 végére be is fejezik ezt a megközelítőleg 50 kilométeres útszakaszt, amely azt jelentené, hogy Marosvásárhelytől Gyaluig autópályán lehet majd közlekedni - tájékoztatott Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

Az RMDSZ kezdeményezésére a kormány újra prioritásai közé tűzte az észak-erdélyi autópálya kivitelezési munkálatait. Ennek értelmében az Országos Út- és Autópálya-építő Társaság  (CNADNR) ez évi bevételi és kiadási költségvetéséből 256,5 millió lejt fordítanak az autópálya munkálatainak folytatására. Ez az összeg a Berettyószéplak-Bors közötti útszakaszra van előirányítva, a megépítéséhez szükséges közbeszerzési munkálatok hamarosan elkezdődnek – hangsúlyozta Borbély.

Hozzátette, összességében az autópálya többéves költségvetése 2016-ig eléri az 1,14 milliárd lejt, ami lépésekre leosztva azt jelenti, hogy 2015-ben 379,9 millió lejt, míg 2016-ban több mint 510 millió lejt kell a projektre elkülöníteni.

 

Kimaradt?