A kaszinókba száműznék a játékgépeket Romániában

Száműzné a játékgépeket a kocsmákból, szórakozóhelyekből és a fogadóirodákból az a törvénytervezet, amelyet több mint száz honatya terjesztett a héten a parlament elé – számoltak be a hírtelevíziók.

A jogszabály szerint kizárólag a kaszinók és a Román Lottótársaság működtethet majd pénznyerő automatákat. Az indoklás szerint a játékfüggőség aggasztó méreteteket öltött Romániában, családok ezreit tette tönkre, ezért a nyerőgépek működtetését törvényes keretek közé kell korlátozni. A tervezet szerint a lottótársaságok irodái 2-5, a kaszinók pedig legkevesebb 50 játékgép működtetésére kaphatnak majd engedélyt.

A törvényt Korodi Attila RMDSZ-es képviselő kezdeményezte. A politikus egy éve vetette fel a nyerőgépek használatának korlátozását, azóta pedig számos civil szervezettel folytatott szakmai vitát a kezdeményezéséről. Azzal érvelt, hogy a kaszinókban szerencsét próbálók többnyire megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek, nekik tehát az esetleges veszteségek nem jelentenek súlyosabb gondot.

„A szegényebb családok esetében viszont teljesen más a helyzet, hiszen az ilyen jellegű pénzveszteségek nagy problémát okoznak, amit meg kell állítanunk” – nyiltkozta korábban Korodi. Hangsúlyozta: csak Csíkszerda környékén több öngyilkosság is történt azt követően, hogy a nyerőgépeken próbálkozók elveszítették a megtakarításaikat.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?