Ők a világ leggazdagabb hölgyei

A világ jelenleg leggazdagabb hölgye Christy Walton, akinek vagyonát 37,9 milliárd dollárra becsülik, ezzel ő a világ tizedik leggazdagabb embere – írja a portfolio.hu. Vagyonát elhunyt férje, John T. Walton után örökölte, aki a világ legnagyobb kereskedelmi láncának, a Wal-Mart alapítójának a fia volt és 2005-ben repülőbalesetben hunyt el. Christy Walton a Wal-Martban meglévő 12,2 százalékos részesedésén felül a First Solar napenergia cégben is tulajdonos.

Alice Walton 34,5 milliárd dollárra becsült vagyonával a második leggazdagabb nő a Földön, összesítésben pedig a 14. a leggazdagabbak listáján, vagyonának nagy részét apjától, Sam Waltontól, a Wal-Mart alapítójától örökölte. Alice Walton tulajdonosa a Walton Enterprises nevű holding vállalatnak, amely a Wal-Mart részvények 51 százalékát birtokolja, közvetlenül pedig 410 millió Wal-Mart részvénnyel rendelkezik (csak ez a csomag 31 milliárd dollárt ér).

Liliane Bettencourt vagyonát 33 milliárd dollárra becsülik, ezzel ő a Föld harmadik leggazdagabb és egyben Európa leggazdagabb nője, az összesített listán pedig a 15. leggazdagabb ember. Mintegy 31 százalékos részesedéssel rendelkezik a világ legnagyobb kozmetikai cégében, a L'Orealban, a részvénycsomagot apja 1957-es halálakor örökölte. Érdekesség, hogy a 91 éves Bettencourt az egyik legismertebb és legnagyobb vesztese volt a Madoff-botránynak, több mint 22 millió dollárt bukott a piramis játékot szervező Bernard Madoff üzelmei miatt.

Kimaradt?