Már Moszkvába is van járata a Wizz Air légitársaságnak

Leszállt hétfőn az orosz fővárosban a Wizz Air légitársaság első járata, amely Budapest és Moszkva között szállítja ezentúl az utasokat.

Vnukovón, Moszkva egyik legnagyobb nemzetközi repülőterén ünnepélyesen fogadták a Budapestről érkezett járatot. A leszállást követően az Airbus A320-as típusú repülőgépet a hagyományoknak megfelelően a tűzoltó kocsik vízsugár-kapuja várta. Az első kiszálló utast virággal fogadták, ahogy a budapesti indulásnál is így köszöntötték az első utast. A repülőgép ablakában magyar zászló lobogott.

Az eseményre az orosz fővárosba érkezett Abrán György, a légitársaság kereskedelmi igazgatója, a fogadáson jelen volt Íjgyártó István, moszkvai magyar nagykövet is. A Moszkva központjában lévő Kijevi pályaudvartól vasúton is megközelíthető Vnukovo nemzetközi repülőtér vezetői ugyancsak fogadták Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának első moszkvai járatát.

Tamara Mshvenieradze, a Wizz Air képviselője az MTI-nek elmondta, hogy repülőgépük 149 utassal a fedélzetén szállt fel Budapestről, a visszafelé tartó járaton pedig már 165-en utaznak. Az új járat kezdetben heti öt napon szállítja az utasokat, október 28-tól pedig naponta közlekedik. Elmondta, hogy bár alig két hónapja jelentették be, hogy elindítják Budapest-Moszkva-Budapest járatukat, máris 13 ezren vásároltak rá jegyet.

A Wizz Air 45 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet. Járatai a világ 18 állomáshelyről több mint 290 útvonalon 35 országba, 95 helyszínre közlekednek.

Kimaradt?