Az Apple lett a világ valaha volt legdrágább cége

Az Apple részvényeinek piaci értéke a hétfői tőzsdei kereskedésben elérte a 623,5 milliárd dollárt, amivel túlszárnyalta az eddigi csúcstartó Microsoftot, amelyet a szoftveróriás még a technológiai papírok aranykorában, 1999-ben ért el.applelogo

Az Apple részvényeinek árfolyama hétfőn 2,6 százalékkal, 665,15 dollárra emelkedett. Az árfolyam elmúlt hónapban közel 9 százalékkal, 2012-ben pedig mintegy 64 százalékkal emelkedett; a Wall Street az új, nagyobb kijelzőjű iPhone szeptember 12-i bemutatásától további forgalomnövekedésére számít.

A legújabb telefon mellett, amely a cég bevételének több mint felét adja, az elemzők és a piac arra is számít, hogy az Apple bemutatja a valószínűleg iPad mini névre hallgató, közel 8 hüvelykes képernyővel rendelkező, azaz az eddiginél kisebb tabletjét is.

A Microsoft mindenesetre továbbra is megtartotta a legértékesebb vállalat címet, mivel az 1999-ben elért 621 milliárd dolláros érték az inflációval számolva meghaladja az Apple mostani értékét, kapitalizációja mostani áron 853,7 milliárd dollár lett volna.

Kimaradt?