Saját gyerekeiket alkalmazzák nyári munkára a háromszékiek

Hetven háromszéki diák talált munkát a vakáció idejére, tájékoztatta lapunkat Kelemen Tibor. A Kovászna megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) vezetője szerint a legtöbb diákmunkát a háromszéki nadrággyárak és egy kábelköteg gyár biztosítja a fiataloknak. Az igazgató hozzátette: a kisebb cégek tulajdonosai saját gyerekeiket, rokonaikat alkalmazták a vakáció idejére.

A Munkaerő Ügynökség a nyári vakáció elején 42 Kovászna megyei cégnek küldött tájékoztató levelet a diákmunkával kapcsolatosan. Első körben azokat a cégvezetőket szólították meg, akik már eddig is foglalkoztattak diákokat, a szakiskolák ezekkel kötöttek szerződést szakmai gyakorlatra. Kelemen Tibor szerint idén nincs megszabott pénzkeret, így akár ezer fiatalnak is ki tudnák fizetni a havi 250 lejes támogatást.

Az igazgató felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy továbbra is alkalmazhatnak diákmunkásokat, törvény szerint középiskolásokat szeptember 15-ig, egyetemistákat október elejéig lehet állami támogatással foglalkoztatni. A 16 és 18 év közti fiataloknak legtöbb hatvan napig lehet állást biztosítani. A kiskorúak szülői beleegyezéssel dolgozhatnak, legtöbb napi 6 órát, a felnőttkorúak pedig 8 órás munkaidőt végezhetnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?