Az Ursus után a Napolactot is elveszíti Kolozsvár?

A Napolact kisbácsi gyárát is bezárná a cegei gyártásvonala után a holland tulajdonos, a Friesland Campina. A citynews.ro értesülései szerint Gheorghe Vușcan Kolozs megyei prefektus több ízben is próbált tárgyalni a befektetőcsoport képviselőivel, ám ők megköszönve a meghívást, kibújtak a találkozó alól. Vușcan értesülései szerint a Napolact termékek gyártását Marosvásáshelyre költöztetnék.

Florin Mureșan, Kisbács polgármestere úgy tudja, a gyárat július-augusztusban szándékszik felszámolni a Friesland. Horea Uioreanu, a Kolozs Megyei Tanács elnöke pedig arra int mindenkit, ne higgyen a híreszteléseknek mindaddig, amíg nincs hivatalos álláspont a befektető részéről.

Miután a prefektus arra kérte a Friesland vezetőit, oszlassa el a Napolact gyár elköltöztetésével vagy bezárásával kapcsolatos aggályokat, a holland tulajdonos június 28-ára ígért személyes találkozót a kormány megbízottjával.

A kolozsváriakat érzékenyen érinti a Napolact sorsa, miután idén a jelenleg a SAB Miller csoport tulajdonában lévő Ursus is nyomtalanul kivonult a városból. Ugyanis miután évszázadokon keresztül a város brandje volt a híres sörfőzde majd a későbbi sörgyár, a kilencvenes években külföldi kézre került üzem fokozatosan kivonult a kincses városból. Előbb a gyártósort Temesvárra költöztette, majd idén februárban lebontotta a gyár épületét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?