Egyre kevesebb az álláshirdetés, kivéve egy országot

Két százalékkal több online álláshirdetést adtak fel júliusban az európai piacokon, mint egy évvel ezelőtt - derült ki a Monster felméréséből.

Az átlagot azonban egyedül Németország lendíti pozitív tartományba, az összes többi lefedett országban: Franciaországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Belgiumban is visszaesett a feladott hirdetések száma az előző évihez képest, Svédországban pedig stagnálás volt.

Németországban 13 százalékkal több álláshirdetést adtak fel online, mint egy évvel ezelőtt. A 2011-ben jellemző dinamikus, 30-40 százalékos bővülés után lassulásnak mondható, ugyanakkor az egyetlen ország, ahol számottevő bővülést mutat az álláshirdetési piac. job search

Júliusban Franciaországban 10 százalékkal, Hollandiával 18 százalékkal kevesebb hirdetést adtak fel, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben a hónapban. A Monster foglalkoztatási indexe nem csak saját, hanem az online hirdetők reprezentatív palettáját fedi le.

Ágazatonként vizsgálva pedig az látható, hogy az autóiparban, oktatásban, környezeti-építőipari szektorban, turizmusban és az ingatlanszektorban, telekommunikációs szektorban kerestek több munkatársat, mint egy éve.

Foglalkozásonként tekintve pedig továbbra is gépkezelők, szakmunkások, technikusok iránt bővül a kereslet, miközben a menedzser állások továbbra is fogyatkoznak az említett országokban.

Kimaradt?