Jövőre is lesz virágszemle Kézdivásárhelyen

Az eddigi legszínvonalasabb és legeredményesebb dísznövényvásárnak adott helyet Kézdivásárhely a hétvégén. Krébecz József cégvezető, egyben a dísznövény kiállítás és vásár társszervezője azt nyilatkozta, jövőre május 15-ével kezdődően lesz a virágszemle.

 „A tapasztalatok alapján már most sikerült meghatározni azokat a feladatokat, amelyek a jövő évi kiállítás még színvonalasabb megszervezését segítik elő” – számolt be Krébecz.

Három területen lépnének elő, az idei év azt mutatja például, hogy több kulturális programra van igény, hiszen amikor ezek voltak, érezhetően megnövekedett az érdeklődők és vásárlók száma is. A másik változás az időpontnál lesz, jövőre május 15-én kezdődik majd a vásár Kézdivásárhelyen, így a dísznövény termesztők és kertészetek is időben elő tudják készíteni a növényeket, a látogatóknak pedig azért lehet fontos, mert így tudják, hogy érdemes várni a kertészkedéssel, hiszen sor kerül erre a rendezvényre. A harmadik változás a termékválasztékban lesz, ezt mindenképpen bővíteni kell, hiszen idén nagyon hiányzott az orchidea és a bugenvillea.

Mivel a szakmai vonalat is erősíteni kell, így jövőre szakembereket is be szeretnének vonni a rendezvénybe, akik előadásokat tartanának. Olyan szakiskolák bevonásában is gondolkodnak, akiknek fejlődést jelenthetne részt venni az eseményen, valamint folyamatos növényápolási szaktanácsadásra is lenne igény.

A rendezvénynek 5000 látogatója volt, valamint a mesekertben 1000 gyerek vett részt a négy nap alatt.

Kimaradt?