Megélhetésüket féltik a háromszéki faipari vállalkozók

A háromszéki faipari vállalkozók aggódnak az osztrák Holsindustrie Schweighofer cég Rétyre tervezett fafeldolgozó üzeme miatt, és veszélyeztetve látják vállalkozásaik fennmaradását, alkalmazottjaik és családjuk megélhetését.

 A Kovászna megyei Faipari Szövetség (KOFA) vezetősége párbeszédre hívja az osztrák befektetőt, amely során tisztázni szeretnék a háromszéki gyárral kapcsolatosan megfogalmazott kérdéseket és aggodalmakat.

Értesülésünk szerint a háromszéki faipari vállalkozók szövetsége levélben hívta megbeszélésre az osztrák vállalkozót illetve annak képviselőit. A nemrégiben tartott közgyűlésen a KOFA tagsága közös álláspontot fogalmazott meg a Rétyre tervezett osztrák fafeldolgozó üzem kapcsán. Ez szerint aggódva követik a sajtóban megjelent információkat az új üzemmel kapcsolatban, hiszen a faipari vállalkozókat is érdekli Kovászna megye és a régió erőforrásainak megtartása és hosszú távú kihasználhatósága, annál is inkább, hogy nekik ez nyersanyagot is jelent.

A faipari vállalkozók szövetsége arra kéri az ágazatban tevékenykedő háromszéki cégeket, hogy mindannyian csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hogy a Schweighoferrel tervezett beszélgetésen közösen képviselhessék érdekeiket – közölte Kádár Rezső a KOFA ügyvezetője.

Mint ismert korábban az Arbor faipari szövetség is tiltakozott a Schweighofer székelyföldi tevékenysége ellen, mivel attól tartanak, hogy az osztrák cég megjelenése miatt nyersanyag nélkül maradnak a kisvállalkozók. Olosz Gergely háromszéki szenátor - akinek közbenjárására Rétyen telepedne le az osztrák nagyvállalkozó - korábban azt ígérte, hogy egyeztetésre hívja az érintett feleket, hogy tisztázzák a felmerült aggodalmakat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?