Több elektromos energiához jut Maros megye

A jelenlegi beruházásokról, fejlesztési projektekről tájékoztatta kedden az újságírókat a Maros megyei önkormányzat elnöke.

Ciprian Dobre elmondta, a múlt héten aláírta a Szentpálon épülő környezetbarát hulladéktároló elektromos hálózatának kibővítésére vonatkozó szerződést. Ez a beruházás jelenleg Maros megyében a legnagyobb, hozzávetőlegesen 20 millió dollár értékű.  A hulladéktározó működéséhez 1200 kW-ra van szükség, jelenleg pedig csak 180 kW áll a rendelkezésükre, a szükséges energiamennyiség tíz százaléka sem – hangsúlyozta a tanácselnök.

„A legfontosabb, hogy a pénzügyminisztérium jóváhagyta az elektromos kapacitás megnövelését Maros megye számára” – mutatott rá Dobre.  A beruházást a tanácselnök személyesen Varujan Vosganian pénzügyminiszternek köszönte meg, aki ezt Maros megye számára lehetővé tette. „Ezt én javasoltam hét évvel ezelőtt. Senkit nem érdekelt eddig Maros megye gazdasági fejlődése, most ez megvalósul” – mondta.  Az elektromos beruházás további öt olyan ipari park számára biztosítja a fogyasztást, mint amekkora a jelenlegi Maros megyei ipari park.

Dobre április 17-én szerződést írt alá a Nyárádmagyarós–Sóvárad közötti, 56 millió lej értékű útjavításra. Ezt a munkálatot Maros megyei tőkéjű vállalat nyerte el, ahogy a szentpálit is. A szentpálira 12 cég, az útjavításokra 16 román tőkéjű cég pályázott éss valamennyit Maros megyeiek nyerték el, ami azt jelenti, hogy Maros megyeiek számára biztosítanak munaakalehetőséget is. 

Kimaradt?