Visszakerült a TV2 a Digi kábeltévés kínálatába

Amilyen váratlanul kivette a műsorkínálatból, ugyanúgy, előzmények nélkül visszaállította a magyarországi TV2 kereskedelmi csatorna sugárzását a romániai RCS & RDS (Digi TV) kábeltévé-szolgáltató. 

A TV2 (és vele együtt a cégcsoporthoz tartozó több csatorna) tavalyi eltűnése az erdélyi magyarság egy részének körében felháborodást váltott ki, hiszen sokan nézték az adó(ka)t. A hivatalos magyarázat szerint a TV2 kérte a kapcsolat bontását, mivel az RCS & RDS „évek óta engedély nélkül sugározta azokat”.

Gyanítható azonban, hogy sokkal inkább a konkurencia lehetett a szakítás oka, ugyanis a TV2 létrehozta a Spíler és a Spíler2 sportcsatornákat, amelyekkel néhány nemzetközi labdarúgó-bajnokság közvetítési jogát megszerezte a Digi Sport csatornái elől. A sajtóhírek szerint a két cég megegyezett egymással, mert Magyarországon a Digi TV kísérleti jelleggel már sugározza a Spílert és a Spíler2-t, így várható volt, hogy a romániai kínálatban ismét megjelenik a TV2.

A digitális kábeles kiosztásban a TV2 a 128-as csatornán látható; ezenkívül a Mozi+ és a Prime csatorna került visza a kínálatba. Úgy tudjuk, a csatorna az analóg kábeltévén nem megy, csak a digitális csomagban (akinek van vevőkészüléke, vagy okostévéje).

Péntek délután levélben kértünk hivatalos magyarázatot a TV2 sajtóosztályától, a választ még várjuk.

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?