Egy jó és egy rossz hírt is kaptak a romániai lottózók

Korszerűsítette informatikai rendszerét és drágított a szelvényeken novembertől a Román Lottótársaság.

Az informatikai rendszerét korszerűsítette, és újakra cserélte az 1993-ban üzembe állított, ósdi számítógépes termináljait a Román Lottótársaság. Az újításokkal egy időben a szelvényeket is kiszínezték: a hatos lottóé például zöld lett.

Amint azt egy kolozsvári lottózóban vasárnap leteszteltük, az új rendszerben sokkal gyorsabban zajlik az ügyfelek kiszolgálása. Újdonság, hogy nem a szelvényt kell ezentúl megőrizni, a számítógépes terminál által kibocsátott átvételi igazolás egyedi átvételi száma szolgál a sorsjegyek azonosítására. Ha azonban a szerencsejátékos a következő sorsoláskor ugyanazokat a számjegyeket szeretné megjátszani, a szelvényt megőrizheti, és újra beolvastathatja.

Rossz hír azonban, hogy a lottótársaság kapott az alkalmon, és drágított is. November 6-tól a hatos lottó 5 lejbe, az ötös lottó 3 lejbe, a Joker 4 lejbe kerül, amihez hozzáadódik a játékszelvények 0,5 lejes ára is.  Így például a hatos lottón egyetlen variáns megjátszásáért 5,5 lejt kell fizetni a korábbi 4,8 lej helyett.

Kapcsolódók

Kimaradt?