Megvan a legjobb teljesítményt nyújtó romániai cégek névsora

A versenyszféra legjobb teljesítményét nyújtó cégeit, vállalatait díjazta szerda este az országos kereskedelmi és iparkamara.

A top öt első helyezettje a Dacia autógyár. A második legjobb a Coca-Cola HBC lett, a harmadik helyet pedig a pamut- és gyapjúfonalgyártó Rifil foglalhatta el. A negyedik hely az ország legnagyobb kiállító központjáé, a Romexpoé. Ötödik a porcelántermékeket gyártó Apulum lett.

Az országos lista kiindulópontját az a 688 015 cég jelentette, amelyek 2018. július 31-ig lejelentették a pénzügyminisztériumnak a pénzügyi-számviteli mérlegüket. A közel 700 ezer cégből az első tíz helyért mindössze 12472 cég rúghatott labdába.

Az iparkamara elnöke, Mihai Daraban elmondta, ez utóbbi vállalkozások 165 milliárd eurós forgalmat bonyolítottak le, ez pedig a 688 015 cég összforgalmának 61 százalékát jelenti. A közel 12,5 ezer cég 13,9 milliárd euró profitot termelt, az összprofit 58 százaléka az övék. A szóban forgó vállalkozások a versenyszférában dolgozó alkalmazottak 35 százalékát foglalkoztatják. Az iparkamara elnöke kiemelte, ezek az adatok világosan mutatják, mennyire polarizált a gazdasági szféra Romániában. Mihai Daraban rámutatott, a kormánynak mindenképp figyelembe kellene vennie ezeket az adatokat, mielőtt bármilyen gazdaságot érintő intézkedést hoz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?