Elköltöztette gyárát Sepsiszentgyörgyről a magyar hőszigetelőanyag-gyártó

Bezárta gyárát Sepsiszentgyörgyön a magyar hőszigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalat, a Masterplast - olvasható a Ziarul Financiar gazdasági lapban. Az egységet a vállalat Magyarországra költöztette.

Sepsiszentgyörgyön a gyártás már májusban leállt. A Masterplast eladási igazgatója, Sorin Cristea elmondta, azért döntöttek a háromszéki egység bezárásánál, mert kiderült, a település logisztikai szempontból nem volt kijövedelmező. A székelyföldi gyárban elsősorban a helyi, illetve a bolgár és a moldovai piacra termeltek. Csak polisztirolból a gyár évi 120-150 ezer köbméter gyártására volt képes. A Masterplast csoport sepsiszentgyörgyi gyárát 2012 szeptemberében avatták fel. 

A vállalat megtartotta a bukaresti és a nagyváradi kirendeltségét. A sepsiszentgyörgyi gyár elköltöztetésével párhuzamosan a Masterplast modern és automatizált technológiával felszerelt gyártóegységbe fektetett Szerbiában.

A Masterplast Románia tavaly 60 millió lejes forgalmat bonyolított, kicsivel többet mint 2016-ban. Tavaly átlagban 82 munkást foglalkoztatott. A vállalat egymillió lejes veszteséget jelentett le a pénzügyminisztérium adatai szerint. A veszteséget a logisztika számlájára írták.

Kapcsolódók

Kimaradt?