Győzelem: lecsapott az ANAF egy adócsaló lagzis zenészre

Háromezer lejre bírságolt az Országos Adóhatóság (ANAF) egy Gorj megyei férfit, mert nem vallotta be a lakodalmas zenészként szerzett 300 lejes jövedelmét.

A 47 éves Constantin Florea hivatásos gépkocsivezető és alkalmi zenész. Az Albeni nevű községben és környékén tudják róla, hogy remekül játszik harmonikán, és időnként meghívják lagzikra muzsikálni. A Mediafaxnak elmondta, pénteken állított be hozzá két adóellenőr, „jóakarói” feljelentése alapján.

Az ellenőrök 3000 lejre bírságolták, amiért nem vallotta be az idei év április 20. és október 19. közötti időszakban lakodalmas zenészként szerzett jövedelmét. „Úgy kezeltek, mintha bűnöző lennék. Azt mondták, hogy adót csaltam, de akik milliárd eurókat loptak az államtól, azoknak a bűncselekményét minek nevezik? Jótéteménynek?” – fakadt ki a férfi.

Constantin Florea elmondta, április óta mindössze kétszer zenélt lakodalmon, és azt állítja: „borravalóként” kapott a két lagzin összesen 300 lejt. Közölte, hogy jövőre céget alapít, és 1 lejes jövedelmet fog bevallani az ANAF-nak. „Meg akarnak nyúzni? Azt mondtam az ellenőröknek, hogy ha bebörtönöznek, ott is zenélni fogok” – jelentette ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?