Nagyváradon nyitotta meg első romániai üzletét a KiK

Újabb üzletlánc jelent meg a romániai piacon: a németországi KiK első boltját Nagyváradon nyitotta meg, ez év végéig tíz újabb üzlet megnyitását tervezik Romániában. Kínálatuk döntő többsége, 70 százalék ruházati cikk.

Nemcsak ruhaneműket és cipőket, hanem kiegészítőket, játékokat, háztartási cikkeket és papírárut is kínálnak az első nagyváradi boltban, melyben pénteken tíz százalékos kedvezménnyel várják a vásárlókat. Az üzlet naponta 9 és 21 óra között tart majd nyitva.

A hivatalos megnyitót csütörtökön tartották a cég külföldi képviselőinek jelenlétében, a piros szalagot Raluca Hartmann, a KiK Románia vezérigazgatója vágta át Dacian Palladi, Nagyvárad városmenedzser társaságában. Nagyváradi, mintegy 550 négyzetméteres üzletüket több mint 1500 ezer eurót befektetéssel alakították ki a Prima Shops Retail Park keretében, itt tíz ember dolgozik, mondta a vezérigazgató.

Nagyváradot azért választották az első romániai üzlet helyszínéül, mert a piackutatások azt mutatták, hogy az emberek már ismerik a termékeiket más országokból. Ez év végig tíz további üzlet megnyitását tervezik, ezek közül egyik Nagyváradon lesz, emellett Máramarosszigeten, Botoşani-ban, Piatra Neamţon és Brăila-n terveznek újabb üzleteket.

A vezérigazgató felidézte: az első boltot 1994-ben, Düsseldorfban nyitotta meg Az alapító, Stefan Heining azóta Németországban 2600, Európában pedig  több mint 3500 boltot nyitott meg.  A cég jelen van Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Hollandiában és Olaszországban is. A hálózat célja, hogy legalább ötezer üzletet nyissanak meg Európa-szerte.Raluca Hartmann azt is elmondta: kedvező áraikat többet között annak köszönhetik, hogy időben megkötik szerződéseiket a beszállítókkal, és mivel nem a legutóbbi divatot követik, az alapdarabokat gyermekek és felnőttek számára egyaránt egész évben megtalálni üzleteikben. A KiK-ben 150 lejnél kevesebbért bárki teljesen felöltözhet, hangzott el a megnyitón.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?