„Smart Territory” fejlesztésekre pályázik a Kolozs Megyei Tanács

A közigazgatási eljárások egyszerűsítésére és az intézményi szolgáltatások hatékonyabbá tételére „Kolozs megye – Smart Territory” elnevezésű pályázatot nyújt be a megyei  önkormányzat a meghirdetett Adminisztratív Kapacitás Operatív Program 2014-2020 keretében. 

A több mint 4 millió lej értékű pályázat informatikai fejlesztések révén elősegíti a különböző intézmények közötti együttműködést, egységes ügyfélkapu-szolgáltatás létrehozását az urbanisztikai osztály számára, digitalizált archívum megvalósítását. 

„Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az innovatív technológiák alkalmazására a mindennapokban és közigazgatásban is egyaránt. Minden új fejlesztés ezen a területen felhasználóbarát és egyszerű kell hogy legyen, ami megkönnyíti az ügyintézést a lakosok számára. Ennek a pályázatnak a célja a megyei közigazgatás és intézményrendszer kapacitásának fejlesztése infokommunikációs technológiák révén. Kolozs megye jelentős fejlődési potenciállal bír ezen a területen, és ha a lehetőségek tudatosan kerülnek kihasználásra, az itt élő lakosok érezhetik jobban magukat egy élhetőbb, környezetbarátabb megye szolgáltatásait élvezve” – nyilatkozta Szőcs Endre Kolozs megyei tanácsos. 

Kimaradt?