Nagyon jó hírrel lepte meg az erdélyi sofőröket a Pro Infrastuctura Egyesület

Légi fotókkal alátámasztott jó hírrel lepte meg a Pro Infrastructura Egyesület az erdélyi sofőröket: Gyalunál elkészült az észak-erdélyi autópálya nyomvonalán a Szamost átszelő viadukt, és információik szerint legkésőbb a hónap végén megnyitják a forgalom előtt a már korábban elkészült, Gyalu és Magyarnádas közötti 8,7 kilométeres sztrádaszakaszt.

Látványos légi felvételekkel is alátámasztották információjukat.

A Pro Infrastructura Egyesület úgy tudja, hogy kedden fektetik le az utolsó koptatóréteg aszfaltot, ezután már csak a sztráda felfestése, a vízelvezető árkok kitakarítása, az elválasztó kerítés felszerelése marad hátra. Szerintük már szerdán megtörténik a sztráda „elő-átvétele”, a végleges átvétel szeptember 27-28 körül esedékes. 

Ha nem lesznek fennakadások, akkor szeptember végétől az autósok 61 kilométeren közlekedhetnek az észak-erdélyi autópályán, mert a frissen elkészült híd összeköti a sztráda Aranyosgyéres-Gyalu, illetve Gyalu-Magyarnádas közötti szakaszát. Az autópálya így lehetővé teszi azt, hogy a Nagybánya és Zilah felöl közlekedők teljességgel kikerüljék Kolozsvárt, amennyiben a Tordán keresztül szeretnének ráhajtani a dél-erdélyi sztrádára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?