Kerüljék a 7-es országút Arad megyei szakaszát

Megkezdik csütörtökön az útjavítási munkálatokat a 7-es számú országút öthalmi (Vladimirescu) szakaszán – tájékoztat a Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat.

Az Arad melletti nagyközségben egy három és fél kilométeres szakaszon marják fel az egyenetlen aszfaltréteget, és új burkolatot öntenek. A munkálatok körülbelül öt napig tartanak majd, ha az időjárás nem szól közbe. Ez idő alatt kérik tekintettel lenni a forgalom- és sebességkorlátozásra. A lehetséges alternatív útvonal az A1-es autópálya Arad-Marzsina szakasza, majd a 68A-országút Marzsina-Marosillye szakasza. 

A kivitelezéssel a PORR Construct SRL útépítő vállalatot bízták meg.

A közlemény szerint a munkát csütörtök reggel fél kilenc után, vagyis a reggeli csúcsforgalom után kezdik meg. Azt nem közölték, hogy miért nem lehetett elvégezni a tanévkezdéssel járó csúcsforgalom előtt, mondjuk augusztusban, a nyári szabadságok idején, amikor az amúgy túlterhelt útszakasz kevésbé zsúfolt…

Egyébként kerülendő az Aradot Dévával összekötő 7-es számú országút Arad megyei szakasza az év végéig, mert torlódásokra kell számítani a javítási munkálatok miatt. A regionális útügyi igazgatóság közlése szerint hamarosan Arad Gáj negyedében fognak neki egy három kilométeres szakasz felújításának, közben az ópálosi felüljárót is javítják majd, továbbá Lippa és Radna (8 km), Konop és Odvos (11 km), Marosardó és Soborsin (4 km) között, valamint egy soborsini négykilométeres szakaszon lesznek munkálatok. Az Arad és Hunyad megye határán lévő Zámnál már megkezdődött az útjavítás.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?