Simán lekörözi a CFR-t ez az erdélyi magánvonat

Szombat reggel avatták fel az aradi vasútállomáson az Astra TransCarpatic vállalat második magán vonatjáratát, amely az aradi Astra személyvagongyárban készült vasúti kocsikból áll.

Vasile Blidar tulajdonos szerint luxuskörülményeket kínálnak az utasaiknak, de a jegyárak nem magasabbak az állami vasúttársaság (CFR) árainál.

A Temesvár–Arad–Szatmárnémeti–Nagybánya járat első útja reggel fél kilenckor indult az aradi állomásról, a helyi elöljáróságok és a sajtó jelenlétében. A vállalat tavaly februárban az Arad–Bukarest vonalon indított egy magánjáratot, és a tervek szerint jövő nyáron az Arad–Mangalia útvonalon egy tengerparti szerelvényt is üzembe helyez.

A beruházás eléri a húszmilló eurót, és a magánvonat kocsijai modenr audiovizuális szórakoztató eszközökkel, műholdas helykövetővel, internettel, korszerű hűtő- és fűtőberendezéssel, biztonsági rendszerrel vannak felszerelve, de a kényelemre sem lehet panasz, a hálókocsikban zuhany is található.

A vonat akár 200 kilométeres óránkénti sebességgel is közlekedhetne, ha a hazai vasúti infrastruktúra ezt lehetővé tenné.

Kapcsolódók

Kimaradt?