Csak háromperces, de hatékony ez az edzés

Nem könnyű időt szakítani a mindennapos teendők és rohanás mellett az edzésre. Azért, mert nincs időnk órákra lemenni az edzőterembe még nem kell felhagynunk a testmozgással. Érdemes kihasználni maximálisan az időnket, ha van pár percünk akár mozoghatunk is telefonnyomkodás helyett. 

A Woman's Health által összeállított edzés három gyakorlatból, amelyek egyenként húsz másodpercig kell végezni. Minden mozdulatot háromszor kell ismételni, így mindössze egy háromperces lesz az edzés. Az alábbi három gyakorlatot kell végezni: 

Híd

Szükségünk lesz egy padra vagy egy székre, amire feltehetjük a lábunkat. Feküdjünk hanyat, a sarkunkat helyezzük a padra vagy a székre, feszítsük meg a fenekünket és emeljük meg a csípőnket, hogya térdektől a vállakig egy vonalban legyen a testünk. Ez a gyakorlat elsősorban a feneket erősíti.

Bolgár guggolás

Álljunk körülbelül 90 centiméternyire a padtól, nyújtsuk hátra a lábunkat és helyezzük a padra. Egyenes háttal, feszítsük be a hasunkat és hajlítsuk be a térdünket, ekkor a padra helyezett lábunk megközelíti a talajt. Térjünk vissza a kiindulópozicióba és ismételjük meg a gyakorlatot. Tíz másodperc után a másik lábunkkal is végezzük el a mozdulatsort.

Fekvőtámasz és vállprés

Klasszikus fekvőtámasz-pozicióból indul a gyakorlat: a kartámaszból engedjük le magunkat, majd ezzel egyidőben emeljük meg a csípőnket, hogy a testünk egy háromszöget formázzon. Hajlítsuk be a könyökünket, majd újra toljuk ki magunkat. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?