Így készítsen mennyei steaket a sütőben

Nincs szükség grillsütőre ahhoz, hogy ízletes steaket tudjunk sütni, a mennyei fogást a sütőben is elkészíthetjük. A delish hét egyszerű lépésben mutatja meg, hogyan süssünk pazar steaket egy egyszerű sütő segítségével.

A hőmérséklet

A hideg hús a forró sütőben oda fog ragadni, ezért sütés előtt már érdemes kivenni a húst a hűtőből, hogy az szobahőmérsékletű legyen. A vastagabb szeletek elkészítéséhez 230 Celsius-fokra melegítsük a sütőt.

A serpenyő

Akkor jó a steak, ha kivül kemény kérge van, belül pedig zamatos. Hogy ezt elérjük érdemes a serpenyőt felforrósítani, akár a sütőben, akár a tűzhelyen. A lényeg, hogy forró legyen.

A fűszerezés

Bánjunk bőkezűen a fűszerekkel! Miután a hússzeleteket bedörzsöltük olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk bátran. Tegyünk rá több sót, mint amennyit elégnek érzünk, hogy még inkább kijöjjenek az ízek. Mindenképpen frissen őrölt borsot használjunk. 

A kéreg

Hogy szép kérge legyen a steaknek forró serpenyőben addig süssük a hús egy-egy oldalát míg barnás színt kap és elkezd kissé összzsugorodni. Ha ez megvan, jöhet a sütő.

A sütő

A vastagabb hússzeleteket 10 percig 230 Celsius-fokon érdemes sütni, a vékonyabb szeleteknek elég 6 perc is.

A pihenés

Ha tökéletes steaket akarunk készíteni, érdemes kicsit pihentetni a vágódeszkán és türelmesen kivárni, amíg az ízek összeérnek. Nagyjából annyi ideig pihentessük a húst, amennyi ideig készítettük.

Kapcsolódók

Kimaradt?