Négy hiba, ami tönkreteheti a mosogatógépet

A mosogatógép képes megkönnyíteni az életünket, meghibásodása azonban nemcsak váratlan kiadásokhoz, de felforduláshoz és egyéb kellemetlenségekhez vezet. Hogy ezt elkerüljük, érdemes odafigyelni és néhány alapszabályt betartani. A Horizon Services összegyűjtötte azokat a hibákat, amelyeket jobb nem elkövetni. 

A mosogatógépünk meghibásodása kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető.

Ételmaradékok

Bár a mosogatógép feladata a tányérok, edények tisztítása, az ételmaradékokkal nem kell megbírkózzon. Az ételmaradékokat, nagyobb szennyeződéseket kaparjuk a szemetesbe és a mosatlant úgy helyezzük a gépbe. Így elkerüljük, hogy a maradékok eltömítsék a szivattyút, a lefolyót, vagy akár a permetezőkarokat.

Túlpakolás

A legegyszerűbb módja, hogy megóvjuk gépünket a meghibásodástól, ha nem pakoljuk túl. Igen, jó, ha teli mosogatógép megy, mert ezzel pénzt, energiát és időt spórolhatunk, azonban a túlterhelt gép nem tud megfelelően működni. Ha mégis rendszeresen túlpakoljuk a gépet, az idővel a készülék kopását és szivárgását okozhatja.

Tiltott eszközök

Érdemes tudni, melyek azok az eszközök, amelyeket tilos betenni a mosogatógépbe. Ilyenek például a fából készült vágódeszkák, edények, fakanalak,az öntöttvas-edények, aranyozott poharak és tányérok, különleges üvegtárgyak, poharak.

Mosogatószer

Használjunk speciálisan mosogatógépbe szánt tisztítószereket, soha ne használjuk a kézi mosogatásnál használt mosogatószert. Ezek túl sok habot és buborékot termelnek, ami a gép szivárgásához vezet. A legjobb eredmény érdekében mosogatógéptablettát használjunk. Nem érdemes spórolni a mosogatószeren, mert a rossz minőségű termékek meghibásodáshoz vezethetnek.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?