Double Trouble: kipróbáltuk Erdély első tandemkölcsönzőjét (X)

Idén májusban Kolozsváron kezdte meg működését Erdély első tandemkölcsönzője. Ambarus Leventével, a Double Trouble egyik tulajdonosával beszélgettünk, majd magunk is tandemre pattantunk.

„A társam, Bujor Axel fejéből pattant ki az ötlet. Neki volt két tandemje, miközben négyesben, Katival és Emőkével városban tekertünk, eszünkbe jutott, hogy ezt a fantasztikus élményt mindenkivel meg kéne osztani – árulta el Ambarus Levente. – Olyan nevet akartunk, ami utal az egymáshoz közel álló emberekre, akik ezt igénybe veszik, illetve arra, hogy ezek kétszemélyes kerékpárok. Ez az Amerikában elterjedt kifejezés kitűnően tükrözi ezeket, így ez lett a nevünk”.

A kölcsönzés igen egyszerű, néhány gyors lépésből áll. Ha kipróbálnánk a tandemeket, nincs más dolgunk, mint kifizetni a bérlés díját, kitölteni és aláírni a felhasználási szerződést, valamint meghallgatni a hasznos tanácsokat: például hogyan működik, mire figyeljünk, merre érdemes menni. Ha biciklizés közben valamilyen probléma merülne fel, a sárga zászlón lévő telefonszámot kell hívni, és igyekeznek mihamarabb orvosolni a problémát.

A helyszínválasztás tudatos volt, hiszen a Garibaldi-hídtól a Szamos partján végig bicikliút van egészen a Rózsák parkjáig, ugyanakkor a tandemkölcsönző közelében található a Kolozsvári Aréna és a Sétatér is. Ez a két útvonal a legmegfelelőbb.

„Elsősorban pároknak ajánlanám a tandemeket, de bátran kipróbálhatják három- vagy négyfős családok is. Két gyerekülés is felszerelhető a kerékpárokra, az egyik maximum 15 kilogrammos, a másik 22 kilogrammos gyereket bír el. Az idősek még nem fedezték fel sajnos a tandemezést, pedig ideális testmozgás lenne számukra” – magyarázta Ambarus Levente.

Céges rendezvényekre és csapatépítőkre is kölcsönözhetők a tandemek, hiszen az egyensúlykeresés jól összehozhatja a kollégákat. A kölcsönző helyszíne még változhat, mindenképpen szeretnének egy helyet a Sétatéren, hogy így még több ember kipróbálhassa. 

Double Trouble
Hol?
Kolozsvár, str. Giuseppe Garibaldi, nr. 19.
Mikor?
Kedd–péntek: 16:00–21:00
Szombat–vasárnap: 10:00–21:00
Hétfő: zárva.
Előzetes programálás esetén bármikor kölcsönözhetők a tandemek. Telefonszám: 0725 402 930
Mennyiért? 30 perc: 20 lej, 1 óra: 30 lej, 2 óra: 50 lej, 1 nap: 90 lej biciklinként

„Bizalmon épül a tandemezés, mivel csak az első kormányoz, a hátsó pedig csak pedáloz. A hátul ülő feltétlenül meg kell bízzon az elől ülőben, csak így tudja elengedni magát és élvezni a DoubleTrouble mókát” – fűzte hozzá a tulajdonos.

Újdonsült házaspárként próbáltuk ki a Double Trouble-t, és mindketten megerősíthetjük: igazi élmény a tandemezés. Még az összeszokott párosoknak is figyelniük kell egymásra, és a járgányra kell hangolódniuk, azonban tényleg egyszerű így közlekedni. Biciklizés közben pedig nemcsak egy új élménnyel gazdagodhatunk, de a járókelők csodálkozásával és integetésével is találkozhatunk. Azért csak óvatosan integessünk vissza, nehogy double trouble legyen belőle.

Kimaradt?