A kolozsvári Street Food Fesztiválon jártunk

Kolozsváron csütörtökön startolt a hetedik Street Food Fesztivál, ahol az idén is rengeteg hazai és szomszédos országbeli kereskedő kínálja portékáját. A vasárnapig tartó szabadtéri vásáron a hazai ízek mellett rengeteg egzotikus ételt is megkóstolhatunk: például távol-keletit, mexikóit, de az olasz vagy épp a balkáni konyha kedvelőinek sem kell messzire menniük.

Habár a vásáron terjengő fűszeres illatfelhő nem kis kísértés, azért egy ilyen rendezvényre nem csak az ételek miatt megyünk. Legalább olyan fontos a hangulat vagy egy jó találkozási lehetőség. A szervezők esti koncertekkel, pihenőövetezekkel, filmvetítésekkel teszik még vonzóbbá a rendezvényt.

Tökéletes hétvégi családi kikapcsolódás is lehet, akár kisgyerekekkel is, aki már megunta a tömeget és a rengeteg étel látványát, a fák közötti heverőkön, fotelekben elvonulhat egy kis időre. És ne feledkezzünk meg a rengeteg ital- és kávéárusról sem, mert a burgerek, pizzák, sültkrumplik mellé inni is kell ugyebár. A fagyikból és a sörökből már korántsem csak nagyipari létezik, számos egyéni, kiskereskedő által készített kézműves termékekből is választhatunk.

Aki viszont jótékonykodni is szeretne, az a Share a Meal Szervezet révén megteheti, amely a felkínált ételadományokat rászorulóknak és gyermekotthonoknak juttatja el.

Street-foodozni megéri!

Legalábbis ez derült ki az székelyudvarhelyi Elemózsia nevet viselő leginkább gyorsételekre szakosodott társaságtól. Kérdésünkre Jakab Mózes az Elemózsia tulajdonosa, vezetője elmondta: a helyi éttermüket feladták, mivel jobban megéri, ha szerte az országban utcai fesztiválokra járnak, és így értékesítik portékájukat. Habár itt ezen a fesztiválon nem a legjobb helyet kapták ‒ meséli nevetve – de számítanak a visszajáró vendégekre, mivel már rendelkeznek egy ismertséggel Erdély-szerte.

Mint mondta, a fesztiválozást is lehet fejleszteni, nagyobb kocsiba fektetni például, és akkor visszajön a beleadott energia. Emellett van egy sajátos, szabadságot adó hangulata is… „A mai nap még nem mérvadó (a kezdő nap, csütörtökön beszélgettünk), mivel hétvégén indul be a fesztivál igazán, akkor számítunk nagyobb forgalomra” – mondta Jakab Mózes.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?